четвер, 18 жовтня 2018 р.

Абетка безпеки

Найголовніша цінність суспільства - життя та здоров'я її маленьких громадян. Запорукою цього є турбота і догляд дорослими та знання самими дітьми правил безпечного поводження у навколишньому середовищі. Саме таким правилам навчали сьогодні малечу у бібліотеці. 
У гості до читачів книгозбірні - вихованців ДНЗ №1, завітали справжні професіонали - співробітники обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Алла Сіменович та Лілія Богданович. Ігрова форма проведення заняття сприяла засвоєнню навичок поведінки вдома, на вулиці, в автономній ситуації. Діти активно аналізували помилки, яких припустилися Червона Шапочка, Колобок, Півник та інші казкові герої. Слайд-показ "Квітка безпеки" унаочнив правила користування електроприладами, переходу вулиці, катання на велосипеді, поведінки на воді тощо.
Запропоновані рольові ігри допомагали знайти правильний вихід із конкретних ситуації, а спритна лисичка із мультфільму "Фокс і Трот поспішають на допомогу" завжди вчасно запобігала небезпеці.
На закінчення абетки всі діти отримали барвисті закладки - пам'ятки про правила безпеки життєдіяльності