четвер, 22 травня 2014 р.

«Абетка здоров’я у бібліотеці»



Сучасна бібліотека постійно перебуває у пошуку нестандартних форм популяризації книги та читання. Незвичне пізнавально-ігрове заняття відбулося у бібліотеці: місцем проведення валеологічних хвилинок «Абетка здоров’я» став ігровий майданчик ДНЗ №19 «Кобзарик».  Мета заняття – виховання бережливого ставлення до свого здоров’я та формування навичок здорового способу життя.
         Бібліотекар Катерина Варава підготувала цікаву розповідь про те, як не хворіти, бути дужими та міцними. Особливо уважно слухали малюки поради казкової Мудрої Сови про правильне харчування, дотримання правил особистої гігієни, загартування та спортивні ігри. Веселив усіх, як завжди, Незнайко  своїми оповідками про пригоди любителів надміру цукерок й тістечок та повчав на свій лад. Добрими помічниками у проведенні валеологічних хвилинок стали книги із серії «Що це?»: чудові зображення овочів та фруктів сприяли засвоєнню інформації про корисну їжу. А ще діти активно відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини та пограли у гру «Ланцюжок».

На закінчення маленькі читачі разом із бібліотекарями прогулялися зеленим майданчиком, щоб познайомитися із цілющими рослинами, які і кров зупинять, і ранку полікують.